PARKLIFE er to udendørs audio-events i to københavnske parker, skabt af LIMINAL i 2023 i samarbejde med det internationalt anerkendte performancekompagni Gob Squad.


Kroppens bevægelser sætter noget i gang, der måske bedst kan beskrives som en skærpet opmærksomhed. En opmærksomhed på omgivelsernes dufte, strukturer og teksturer og på hinanden som gruppe. Den gruppe af fremmede, der i en god halv time er sammen om at give fortællingen et fysisk udtryk. Mere kækt i Kongens Have, mere tyst i Ørstedsparken, men med en fælles opmærksomhed på forbindelser og at være en del af noget større, som vi måske hverken kan eller skal overskue.

– ISCENE.dk


Den betvungne park møder becoming the park i Liminal & Gob Squads dobbelte audiowalk PARKLIFE. (…) det er her vi begynder at forstå at vi er ét med naturen, og at hver gang vi holder en anden i hånden eller rører ved et træ, så står vi ikke bare på en linje – vi er alle en del af universet, en del af universets store rundkreds.

– Sceneblog

En munter mikroundersøgelse af magtens strukturer og vores egen fantasi … Aldeles fornøjeligt.
– Dagbladet Information 

Så hvad gemmer de to parker i midten af København egentlig på? Meget, faktisk, når PARKLIFE tager bolig i din bevidsthed og sår tankeeksperimenter, der springer ud i et flor af fantasier, drømmelandskaber og måske endda eksistentielle skrupler. (…) En berigende oplevelse; nærmest som at leve et digt – eller måske bare leve.
 – Den 4. Væg

OM PARKLIFE

I august 2023 havde LIMINAL premiere på to originale, publikumsinddragende, lydværker eller som vi kalder det: ”audio events”, i henholdsvis Ørstedsparken og Kongens Have centralt i København.

Det ene værk er skabt af LIMINAL/Erik Pold til Kongens Have og det andet af Sarah Thom og Simon Will fra den Berlin-baserede, internationale performancegruppe Gob Squad, der anses som en af de førende scenekunstgrupper i Europa.

De to audio-events består af instruktioner af publikum, som via disse instruktioner guides rundt i parken og deltager i hvad der kan minde om en sjov flash mob kombineret med en audio-walk. Oplevelsen er aktiv, politisk, kritisk, underholdende og overraskende – iblandet både humor og alvor, ironi kan også forekomme.

Den åbne invitation til publikum lød: Kom og vær med, når vi undersøger hvad to parker i midten af København gemmer på af historier og muligheder.

PARKLIFE 1 – KONGENS HAVE:

THE LION

Af Erik Pold / LIMINAL

Løver, guder, magtkampe og nonbinære eventyr. LIMINAL leder os i en lige linje ind i Kongens Have. Her er naturen under kontrol, flotte lige alléer og trimmede blomsterbede disciplineres strengt og symmetrisk, og de besøgende forventes at holde på formerne, mens de føler sig hyldet ind i historiens vingesus af konger, dronninger, prinsesser og prinser blandt nydelige blomsterbede og skulpturer der ophøjer mennesket over naturen. Men langsomt går det op for os at historiens vingesus har mistet momentum over tid.

Hvilken form for magt accepterer vi i dag? Royal magt forekommer nu mest at være en lidt kuriøs, dekorativ konstruktion, en folly garden. Lad os bevæge os lidt væk fra parkens vante lige stier og udfordre dens hierarki. I THE LION er prinsessen non-binær, og kampe udspiller sig både mod løver, drager og vores eget ego.

Varighed: 40 minutter

PARKLIFE 2 – ØRSTEDPARKEN:
THIS IS NOT A LINE, BUT PART OF A VERY LARGE CIRCLE

Af Sarah Thom og Simon Will / Gob Squad

Det urbane liv har altid haft tendens til at vække en sentimental forståelse af naturen. Naturen opfattes som en have, som en udsigt indrammet af et vindue, eller som en frihedens arena”.
The White Bird af John Berger

Vi byboere kan godt lide naturen, men kun når den er velordnet og smuk. Vi vil gerne se den på et billede, men ikke i et vildt kaos. Vi vil gerne slappe af i en park, ikke i en jungle, hvor vi kan blive bidt og komme til at klø. Vi ønsker et øjeblik i et paradis, der får os til at føle os gode og rene, ligesom de allerførste mennesker, som vi kan læse om i Skabelsesberetningen.

Gob Squad vil tage dig med i Ørstedsparken, en smuk park, der passer godt ind i byen. Men når du bevæger dig rundt i den, vil du finde antydninger af, at naturen ikke altid er så rar og rolig. Nogle gange er den uhyggelig og rodet, og det er vi også. Vi har følelser, der ikke passer ind, der trækker i en anden retning, der gør os nysgerrige og forvirrede. Audio-eventen bliver sjov og legende, men lader dig også dykke ned i en verden med overraskelser og hemmeligheder, hvor der findes længsel, møder og afsked.

Titlen referer til en tekst af Yoko Ono, der omhandler livets cyklus og fornemmelsen af kun at se en lille del af noget enormt, der er større end os.

Varighed: 40 minutter.

**

PARKLIFE er på én gang metodisk undersøgende scenekunst og var en unik oplevelse for Københavnere og turister i byen.

KREDITERING

PARKLIFE 1: THE LION
Idé, tekst og speak: Erik Pold fra LIMINAL
Komponist og lyddesigner: Jens Mønsted

PARKLIFE 2: THIS IS NOT A LINE, BUT PART OF A VERY LARGE CIRCLE
Idé, tekst og speak: Sarah Thom og Simon Will fra Gob Squad
Komponist: Sophie Fishwick
Lyddesign: Jens Mønsted

PARKLIFE 1 & 2:
Visuelt design: Jes Brinch
Kunstnerisk sparring: Adelaide Bentzon
Hjemmeside- og interaktionsdesign: Henrik Øvad
Producent: Ann-Jette Caron

DATOER

Parklife

3. august 2023 - 27. august 2023
PARK

alle dage bortset fra mandag klokken 17 i Kongens Have og klokken 19.30 i Ørstedsparken

Skift KATEGORI inden i citationtegnene ud med den kategori du vælger under menupunktet Events

Støttet af