BOAT TOURS NHZ
(NEW HARBOUR ZONES)

– EN FORESTILLING TIL SØS I KØBENHAVNS HAVN

I sommeren 2024 præsenterer LIMINAL i co-produktion med Sydhavn Teater et storstilet, stedspecifikt udendørsprojekt i Københavns Havn; en forestilling bygget op om en sejltur med turistbåd til skjulte locations omkring havnen. Tematisk stiller vi skarpt på idéer og teorier om byen – og havnen som byens nye urbane leisure-zone.

Tanker om urbanitet, byudvikling, gentrificering, identitetspolitik; de ideologiske og politiske kampe om byen, bringes i spil med humor og alvor i et scenekunstnerisk format til søs.

NEW HARBOUR ZONES

I en nær fremtid er vores urbane samfund så opsplittet i separate og modsatrettede holdninger og grupperinger, at det er blevet umuligt for byens borgere at eksistere sammen. Som et resultat er byen blevet skarpt opdelt i forskellige urbane zoner, og i havneområdet er grupper af pionerer draget ud for at lave nye bosættelser langs vandet. De har skabt zoner med navne som Engholmene, Stejlepladsen, Fredens Havn og Lærkesletten, og her har de forskanset sig bag glas, stål og beton eller på husbåde, i teltlejre og jordhuler, i hver deres afgrænsede zone.

Skarpt defineret af ideologier og specifikke forståelser af sandheden er disse zoner etableret efter bestemte regler og forordninger med mere eller mindre implicitte standarder. Nogle steder findes der regelsæt, som man klart skal følge, andre steder er det op til hver enkelt gæst at orientere sig om og fornemme, hvilke koder der er gældende. Det er indtil videre forløbet fredeligt, men i horisonten lurer konflikterne: Vil zonerne fortsat kunne leve side om side i fredelig harmoni, eller vil modsætningerne føre til en blodig konflikt, hvor alle bekriger alle?

Frygten for konflikt har ført til, at man nu tillader korte besøg på tværs af zonerne (selvom Stejlepladsen har modsat sig, men det kommer lidt an på humøret den dag). Det foregår via turbåde i havnen, dog under strenge forordninger, efterlevelse af diverse mere eller mindre veldefinerede regler, samt mere eller mindre systematisk styring af de besøgende. Illegal indvandring tillades så vidt vides ikke.

VELKOMMEN OMBORD!

Når du har løst billet til båden, tager vi dig med på en rundtur, hvor du blandt andet vil møde bosætterne på:

Stejlepladsen: den ikke hierarkiske bosættelse. Det er en zone, hvor flad struktur og kollektive beslutninger styrer alt. I denne koloni er hierarkier forbudt, alt sker gennem kollektive beslutningsprocesser, hvor der tilstræbes konsensus. Der kan opstå besværligheder ved ankomsten til denne zone, da beboerne ofte har svært ved at få gæsterne fra borde, fordi de ikke vil lade skjulte hierarkier strukturere processen.

Engholmene: den kønsløse men seksuelt frigjorte bosættelse. På dette sted har man gjort en vellykket indsats for at opløse kønnet, så køn hverken findes som begreb eller i forståelsen af hinanden. Det er lykkedes uden at fjerne sexlysten, som faktisk tilskyndes på det kraftigste, helt frigjort fra binære kønnede betragtninger og helt uafhængigt af kærlighedsforhold.

Engtoften: dinosaur-zonen. Zonen for de gamle hvide mænd der er er blevet trætte af at få skylden for alting, og nu lever afsondret fra alle andre. De undgår helst enhver kontakt med folk af andre køn og farver, og er vendt tilbage til nogle lidt obskure ritualer, der ellers ligger langt tilbage i fortiden. Beboerne i denne zone lever uden hensyn til sundhed og fremtid. De er klar over, at de er den sidste generation af deres slags og har selv fravalgt ethvert forsøg på reproduktion.

Alder:

Målgruppe: voksne fra 16 år og op

Spilletid:

3 timer med adgang til bar/toilet undervejs

MEDVIRKENDE

Performere: Pernille Koch, Jupiter Child, Daniel Norback, Kaja Mærk Egeberg og Tobias Shaw Petersen samt en stort antal statister.
Idé og koncept: Adelaide Bentzon og Erik Pold
Koreografi: Adelaide Bentzon
Live musik, komposition og lyddesign: Oak&Shaw
Tekst: Erik Pold og Adelaide Bentzon
Producent: Ann-Jette Caron

DATOER

Urpremiere den 26. juni 2024

BOAT TOURS NHZ (NEW HARBOUR ZONES)

13. august 2024 - 23. august 2024
NHZ

Sted: Sydhavn Teater

BOAT TOURS NHZ (NEW HARBOUR ZONES)

26. juni 2024 - 29. juni 2024
NHZ

– spiller alle dage klokken 20.00. på Sydhavn Teater.

Køb billet 

 

Støttet af

– indsæt billeder (“tilføj medier”)

– eller træk et af disse op under “støttet af”