BOAT TOURS NHZ
(NEW HARBOUR ZONES)

– EN FORESTILLING TIL SØS

KØB BILLET TIL FORESTILLINGER I JUNI HER
KØB BILLET TIL FORESTILLINGER I AUGUST HER

I sommeren 2024 præsenterer LIMINAL i co-produktion med Sydhavn Teater et storstilet, stedspecifikt udendørsprojekt i Københavns Havn; en forestilling bygget op om en sejltur med turistbåd til skjulte locations omkring havnen. Vi inviterer jer til at se Københavns havnefront med nye øjne, når vi med udgangspunkt i blandt andet Sydhavns historie og potentialer iscenesætter et fremtidsscenarie, der lader jer komme på et eventyr og skaber et rum, hvor det uventede opstår.

I en hybrid af koreografi, performance, tekst og musik, arbejder BOAT TOURS NHZ i spændet mellem nutidens havnefront og den gamle konge-, krigs- og købmandshavns historie, liv og skæbner, og kaster sig ud i en fantasi om fremtidens havn, der leger med forskellige idéer og historier, som havnen – og livet ved havnen – repræsenterer.   Tanker om urbanitet, byudvikling, gentrificering, identitetspolitik; de ideologiske og politiske kampe om byen, bringes i spil med humor og alvor i et scenekunstnerisk format til søs.

NEW HARBOUR ZONES

I en nær fremtid er vores urbane samfund så opsplittet i separate og modsatrettede holdninger og grupperinger, at det er blevet umuligt for byens borgere at eksistere sammen. Som et resultat er byen blevet skarpt opdelt i forskellige urbane zoner, og i havneområdet er grupper af pionerer draget ud for at lave nye bosættelser langs vandet. De har skabt zoner med navne som Engholmene, Stejlepladsen, Fredens Havn og Lærkesletten, og her har de forskanset sig bag glas, stål og beton eller på husbåde, i teltlejre og jordhuler, i hver deres afgrænsede zone.

Skarpt defineret af ideologier og specifikke forståelser af sandheden er disse zoner etableret efter bestemte regler og forordninger med mere eller mindre implicitte standarder. Nogle steder findes der regelsæt, som man klart skal følge, andre steder er det op til hver enkelt gæst at orientere sig om og fornemme, hvilke koder der er gældende. Det er indtil videre forløbet fredeligt, men i horisonten lurer konflikterne: Vil zonerne fortsat kunne leve side om side i fredelig harmoni, eller vil modsætningerne føre til en blodig konflikt, hvor alle bekriger alle?

Frygten for konflikt har ført til, at man nu tillader korte besøg på tværs af zonerne (selvom Stejlepladsen har modsat sig, men det kommer lidt an på humøret den dag). Det foregår via turbåde i havnen, dog under strenge forordninger, efterlevelse af diverse mere eller mindre veldefinerede regler, samt mere eller mindre systematisk styring af de besøgende. Illegal indvandring tillades så vidt vides ikke.

VELKOMMEN OM BORD!

Alder:

Målgruppe: voksne fra 16 år og op

Spilletid:

2 timer

MEDVIRKENDE

Performere: Pernille Koch, Jupiter Child, Daniel Norback, Malik Grosos og Tobias Shaw Petersen samt statister fra Sydhavnen.
Idé og koncept: Adelaide Bentzon og Erik Pold
Iscenesættelse: Erik Pold
Koreografi: Adelaide Bentzon
Live musik, komposition og lyddesign: Oak&Shaw (Kaja Mærk Egeberg og Tobias Shaw Petersen)
Tekst: Erik Pold og Adelaide BentzonScenograf og forestillingsleder: Frederikke Krogh
Produktionsleder og afviklingsansvarlig: Rasmus Månsson
Foto: Malle Madsen
Videotrailer: Thomas Hyttel​
PR: Clara Lindstrøm Gleerup / Sydhavn Teater
Producent: Ann-Jette Caron / LIMINAL og Gry Raaby / Sydhavn Teater

DATOER

Urpremiere den 26. juni 2024

BOAT TOURS NHZ (NEW HARBOUR ZONES)

13. august 2024 - 22. august 2024
NHZ

– spiller klokken 19.30 med afgang fra kajen ved Den Sorte Diamant

Køb billet

BOAT TOURS NHZ (NEW HARBOUR ZONES)

26. juni 2024 - 29. juni 2024
NHZ

– spiller klokken 20.00. med afgang fra kajen ved Den Sorte Diamant

Køb billet 

 

Støttet af

– indsæt billeder (“tilføj medier”)

– eller træk et af disse op under “støttet af”