To generationer mødes i en blanding af game show og deltagerbaseret scenekunst

Hvordan tænker de generationer der er ældre eller yngre end os selv? Hvad er deres drømme, deres håb og deres frygt? Bebrejder de os noget? Ved de noget vi ikke ved? Kan de noget, vi ikke kan? Og hvem vinder i sidste ende?

Battle of the Generations er et deltagerbaseret scenekunstprojekt i form af et game show, med fokus på hvem vi er og hvad der forbinder og deler os på tværs af generationer. Etnicitet, køn, alder, lokale tilhørsforhold, politik, kulturelle normer og virkelighedsforståelse bliver sat både i og på spil i et deltagerinvolverende scenekunstnerisk værk, hvor udvalgte lokale borgere fra Stengårdsvej i Esbjerg deltager aktivt på scenen.

Eventen finder sted den 10. juni 2021, live i bydelshuset KRYDSET på Stengårdsvej i Esbjerg og som live-stream. Information følger i maj måned 2021.

Team 20- og 65+ fra Stengårdsvej
Deltagerne bliver en gruppe unge under 20 år og en gruppe ældre over 65, som alle er lokale borgere fra Stengårdsvej og omegn med forskellig sociale, kulturelle og etniske baggrunde. De to hold af lokale borgere kommer på scenen i Krydset sammen med aftenens værter, performerne Erik Pold og Pernille Koch, som også står bag projektet sammen med iscenesætter Adelaide Bentzon. Vi er alle tre sidst i fyrrene og repræsenterer altså i nogen grad en tredje generation, den midt imellem de konkurrerende hold, som kommer ind udefra og ikke er fra Esbjerg. Videokunstner Helle Lyshøj kommer til at skabe en ramme med video-indslag der blandt andet involverer interviews med lokale borgere og ”hjemme hos” indslag. Det hele bliver streamet live på nettet.

Battle of the Generations er et format som vi i LIMINAL har testet en enkelt gang før på Teater Momentum i Odense i april måned 2018. Her gennemførte vi formatet med to generationer odenseanere i en helt skrabet udgave. TV2 Fyn lavede et indslag fra arrangementet som kan ses her

Projektet er en del af Projekt 6705+ Statens Kunstfond

MEDVIRKENDE

Koncept og iscenesættelse: Erik Pold og Adelaide Bentzon
Værter: Erik Pold og Pernille Koch
Video: Helle Lyshøj
Live Stream: Omnivox

DATOER

Battle of the Generations

Dato: 10. juni 2021

live i bydelshuset KRYDSET på Stengårdsvej i Esbjerg og live-stream

Battle of the Generations

Dato: 21. april 2018

kl. 16.00

Battle of the Generations

Dato: 20. april 2018

kl. 19.30

 

Støttet af