Hva’ så menneske?

Performanceteatret Liminal kommer på besøg med forestillingen ”Hva’ så menneske?”, der undersøger energiens væsen. Energi er elektrisk, slatten, let, tung, lille og stor. Al energi i universet er konstant, men ændrer form ustandselig. Har vi alle en særlig energi, og kan energi smitte eller deles? Liminal leger med den abstraktion, som energi egentlig er, og danserne inviterer eleverne ind i et værksted af dans og bevægelse.

“Vores arbejde for børn og unge koncentrerer sig om projekter, der aktivt inddrager sit unge publikum, både i den skabende proces og i selve forestillingerne. De skal udfordres og præsenteres for nye idéer og perspektiver, men samtidig opleve et scenekunstnerisk rum, der kan mærkes på egne kroppe, og hvor deres egen stemme og deres egne refleksioner har en plads.” Adelaide Bentzon, kunstnerisk leder af Liminal.

Ordningen Dans for Børn varetages af Dansehallerne og er støttet af Statens Kunstfond.

Foto: Martin Dam Kristensen

MEDVIRKENDE

Adelaide Bentzon er sammen med Erik Pold, kunstnerisk leder af performanceteateret Liminal. Hun er oprindeligt uddannet som koreograf fra School for New Dance Development i Amsterdam, og har siden 1998 arbejdet med scenekunst som koreograf og iscenesætter i feltet mellem dans, performance og musikteater. Gennem de sidste fem år har hun primært fokuseret på projekter for børn og unge, og læser desuden en Master i kultur og æstetik, medier og læring for børn og unge på Syddansk universitet.

I får besøg af tre ud af fire følgende dansere:
Daniel Norback er født i Sverige, men har de seneste 20 år været fast en del af det eksperimenterende scenekunstmiljø i København. Som kunstnerisk leder af gruppen NORPOL, i tætte kunstneriske samarbejder og som performer i et væld af værker, både for voksne, børn og unge. Han har erfaring med improvisation, musik, tekstproduktion og publikumsinteraktion. I september 2018 instruerede han ”Julia and five hundred years of freedom” der spillede for fulde huse på Warehouse9 i København.

Tomomi Yamauchi er født og opvokset i Japan. Hun trænede musical teater på Theater Art College i Tokyo og London Studio Center. Tomomi er uddannet danser fra Skolen for Moderne Dans i Danmark ved Statens Teaterskole i ’99. Tomomi har arbejdet som freelance danser og performer i forestillinger af Liminal.dk, Living Creatures, Åbendans, GAZART, SIGNA, DADADANS, Running Sculptures, Stewart Lynch, Lene Boel med flere.

Søren Linding Urup har baggrund i gymnastik og sportsdans og har siden kastet sig over moderne dans. Han har arbejdet som danser i mange forskellige forestillinger i Danmark, Tyskland og Spanien, og har desuden mange års erfaring som underviser i bevægelse, gymnastik og moderne dans.

Jeppe Kaas Vad har en baggrund i sport og teater og begyndte at danse i 2013. Siden har han taget uddannelse i dans og koreografi på Den Danske Scenekunstskole. Han har arbejdet som danser og underviser i både ind- og udland, bl.a. på Det Kongelige Teater, Åben Dans og Moving Into Dance Mophatong.