DIS APPEARANCE & ANGEL DUST

Et dobbeltprogram af og med Erik Pold og Pernille Koch

Ladies and gentlemen
When standing here in front of you tonight,
I’m really not here.
I am in fact still at home in bed
This is I am here in a way, but not really present
..or merely as an illusion
I am fictitious
Made up to give you this show
I hope you will be entertained,
but I ask you to keep in mind:
Nothing of this is real
I am not really here.

DIS APPEARANCE & ANGEL DUST er to danseforestillinger i en.
To forestillinger der blander dans, performance, pap skilte, tekst, drama, digital video og lyd til et forførende stykke moderne scenekunst. En forestilling som består af DIS APPEARANCE en solo af og med Erik Pold, og ANGEL DUST en solo/duet med Pernille Koch og Erik Pold.

Begge forestillinger bliver skabt ud fra de samme metoder og virkemidler. Tematisk kommer de til at supplere hinanden. Men der bliver en forskel i udtrykket idet ANGEL DUST bliver skabt i et koreografisk samarbejde mellem Pernille Koch og Erik Pold.

DIS APPEARANCE & ANGEL DUST bliver en forestilling som leger med vores opfattelse af hvornår noget er virkeligt og hvornår det er fiktion. Hvad opfatter vi som mest levende, mennesket på scenen eller på Tv-skærmen??

DIS APPEARANCE er et satirisk selvportræt som er personligt og tidstypisk på samme tid. I virkeligheden er det ikke en solo men en duet mellem performeren Erik Pold ”live” på scenen og på video-skærmen, i dialog med sig selv. Forestillingen er bygget op omkring en lidt skæv narrativ, hvor vores hovedperson til sidst forsvinder for øjnene af os. Det er forestillingens omdrejningspunkt, men hvorvidt det lykkedes hver gang bliver det overraskende element. På humoristisk vis guides publikum ind i et univers, hvor alt kan gå galt, et umuligt eksperiment ”det store forsvindingsnummer” er dømt til at mislykkes. Eller skal det mon lykkes denne gang?I en tid som sætter det enkelte individ i højsædet, personlig frihed som tidens mantra, har trangen til eskapisme og virkelighedsflugt næppe været større.

Vi drømmer om at klone os selv, at leve evigt, samtidig med at vi ønsker illusionen mere end nogensinde. Club Culture, Virtual Reality, Smart-drugs, Tv-konkurrencer hvor man kan vinde ”en rejse til månen”; i sidste ende ligger drømmen om helt at forsvinde ikke så langt væk.

I ANGEL DUST er vores hovedperson nået frem til den konklusion at hun må være en engel. Hvem siger at det er gud alene der bestemmer hvem der skal være engle?….nej vel… Pernille beslutter sig for at iscenesætte sig selv som en engel, og iført englevinger bevæger hun sig ufortrødent ud i det moderne 21. århundrede for at sprede englestøv omkring sig.

ANGEL DUST bliver en forestilling som benytter sig af et personligt univers, for at fortælle en historie om den tid vi lever i. En politisk tid, hvor virkeligheden til tider overgår fantasien. En virkelighed som bliver underlig surrealistisk i ANGEL DUST, når selviscenesættelsen og selvopholdelsesdriften køres ud på et overdrev. Til sidst opstår der en forunderlig pointe når Erik pludselig gør sin entré; han var jo netop forsvundet.

Så ironien spøger i kulisserne, mens røgmaskinen sprudler og musikken spiller. DIS APPEARANCE & ANGEL DUST er en forestilling af ca. 45 minutters varighed.

ANMELDELSE 

På flugt fra virkelighedenf Vibeke Wern

DATOER

DIS APPEARANCE & ANGEL DUST

23. august 2002 - 30. august 2002
DAAD

Comedievognens Broscene, København – del af arrangementet DOUBLE UP

Dis Appearance & Angel Dust

9. marts 2002 - 10. marts 2002
DAAD

festival for digitalscenekunst arrangeret af EntréScenen i Århus