STOP START PAUSE

Et performance-spil skabt i samarbejde med kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang med nykomponeret musik af Mika Forsling.

Lad os starte forfra, bygge noget nyt sammen. Lad os lege STOP START PAUSE.

Publikum mødes af tre udsendte, væbnet med bannere, symboler, fanfarer og overbevisninger. De er kommet for at hjælpe os til en ny begyndelse uden tidens konflikter og problemer. Men hvordan frigør vi os fra indgroede mønstre og eksisterende holdninger og værdier?

Mennesket er et fantastisk dyr, vi er vanvittigt gode til at genkende og aflæse mønstre. På den måde er vi i stand til at afkode og tilpasse os vilkårene i vores omgivelser og til selv at skabe nye komplekse systemer. Men det er også vores akilleshæl, for vi ser mønstre alle vegne – også hvor de ikke er. Og vi fortolker disse mønstre ud fra vanetænkning og fordomme. Vi har meget svært ved at tænke ud af boksen!

Mønstrene har ført os langt, men de dominerer os også, og nu oplever vi, at de er destruktive og skaber splid og polarisering. Aldrig før i menneskehedens historie har det været mere nødvendigt, at vi evner at tænke nyt.

Så kunne man mon starte på ny – fra scratch?

Lad os forestille os, at det er muligt! Vi inviterer publikum til at deltage i en leg, der handler om at begynde forfra.

Vi kalder legen: STOP START PAUSE.

“Forestillingen virker, fordi den træffer helt klare valg og derfor får skabt et både visuelt fortællende, musikalsk overraskende og tillidsbaseret rum. Aftenens publikum var meget lidt krigerisk anlagt, men den kropslige erkendelse af mønstrenes iboende apokalypse rammer plet“. Anne Liisberg, ISCENE


Det tværkunstneriske hold:

Projektet skabes i et tæt kunstnerisk samarbejde mellem LIMINAL og kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang.

” Vores vision i LIMINAL er at udfordre scenekunsten ved i vores praksis at være nysgerrige og undersøgende, og ved at lave værker, der skaber rum til refleksion. Vores kunstneriske samarbejde med Hesselholdt & Mejlvang er en unik mulighed for at udfordre vores egne arbejdsmetoder og skabe plads til de nye æstetiske udtryk, der kan opstå i mødet mellem scenekunst og billedkunst”.

Hesselholdt & Mejlvang er en dansk kunstnerduo, der har arbejdet som et kollektiv siden 1999.
Duoens arbejde er fokuseret på stedsspecifikke og grandiose projekter, der undersøger begreber som kollektiv identitet, og hvordan disse spiller sammen med – og har indflydelse på – socio-politiske strukturer. Hesselholdt & Mejlvangs arbejde er forankret i omfattende research, og de inkorporerer ofte performance, installationer og aktiv brug af det offentlige rum i deres projekter.
Site-specificitet spiller en vigtig rolle, uanset om den manifesteres udendørs eller på et sted som en LED-lastbil, en ambassade, en fjerntliggende skov, en avis, som en tatovering eller inde i en kunstinstitution.

Interview fra ISCENE.DK med Hesselholdt & Mejlvang om samarbejdet med Liminal her.

MEDVIRKENDE

Performere: Johannes Lilleøre, Jupiter Child og Pernille Koch
Live musikere: Ellen Pettersson og Göran Abelli
Koncept: Hesselholdt & Mejlvang, Adelaide Bentzon og Erik Pold
Instruktion: Erik Pold
Koreografi: Adelaide Bentzon
Visuelt design: Hesselholdt & Mejlvang
Tekst: Erik Pold m.fl
Dramaturg: Daniel Wedel
Komponist og lyddesigner:
Mika Forsling
Produktionsleder og teknisk afvikler: Rasmus Månsson
Producent: Ann-Jette Caron
Foto: Malle Madsen
Grafik: Astrid Birkedal
Video og web: Helle Lyshøj

DATOER

STOP START PAUSE

21. september 2022 - 22. september 2022
SSP

Teater Momentum, Odense

STOP START PAUSE

30. marts 2022 - 31. marts 2022
SSP

Horsens Kunstmuseum

STOP START PAUSE

4. marts 2022 - 18. marts 2022
SSP

Koncertkirken på Blågårds Plads

Skift KATEGORI inden i citationtegnene ud med den kategori du vælger under menupunktet Events

Støttet af