Performance2000

Koreografen Erik Pold har med sin forestilling PERFORMANCE2000 opfundet en splinterny genre: Danse Docu Dramaet. I en blanding af dans, performance og dokumentariske videoklip, tilsat en solid omgang satire, giver forestillingen et underholdende tidsbillede fra starten af det nye årtusinde.

PERFORMANCE2000 ønsker at sætte fokus på vor tids opfattelse af ordet ”Performance”: hvad forstår vi ved en optræden, en ”live event” og i den forbindelse en undersøgelse af vor tids opfattelse af virkelighed kontra fiktion. Det gøres ved at bruge et format som er meget populært i medierne for tiden nemlig ”Docu Dramaet” (TV programmer som Robinson og Big Brother).

I et forsøg på at overføre dette format til dansen søger koreografen Erik Pold også at pille ved den gængse forestilling om hvad man kan og må indenfor den nye/moderne dans og stille spørgsmål ved distancen mellem publikum og den optrædende.

”Docu Dramaet” har som format ændret ved vores opfattelse af hvad der er dokumentar (virkelighed) og hvad der er drama (fiktion). Samtidigt har det gjort det populært at se på ”almindelige mennesker” blive kendte og få deres”15 minutes of fame”. Det har samtidigt flyttet grænsen mellem hvad der er privat og offentligt.

Om forestillingen skrev Monna Dithmer (anmelder ved Politiken):
Erik Pold har gjort et kup ved at alliere sig med et videokamera (Helle Lyshøj) samt ikke mindst en trio af garvede performere, som til overmål er i stand til at spille rollen som sig selv, om det så er i hjemmevideoen fra indledende øvelser i sommerhuset, close-up på privatpersonen bag danseren, eller live på scenen blandt eksploderende balloner, selvreflekterende spejle, sort snak og melodramatiske fraklip fra ‘The Blair Witch Project’ …
… Det er et underfundigt spil med virkeligheden, PERFORMANCE2000 har kørende på sin egen løst sammenhængende, spøjst slentrende måde. Performancekunstens virkelighedsprojekt sat i relief, og på spidsen, som skamløs underholdning.

MEDVIRKENDE

Forestillingen var en trio med de tre suveræne dansere: Anders Christiansen, Trine Thiirmann Thomsen og Jeffrey Gunshol (USA), samt den hårdtarbejdende kamera-kvinde: Helle Lyshøj.

DATOER

PERFORMANCE2000

5. oktober 2001 - 6. oktober 2001
P2000

‘Cicle endansa tador 2001’ i L’Espai i Barcelona

PERFORMANCE2000

8. november 2000 - 12. november 2000
P2000

Teatret Sthyr og Kjær – som del af arrangementet 30 MINUTES