BEARABLE COMPROMISE

Af Adelaide Bentzon,Pernille Koch og Donovan Flynn

Jeg er en del af noget….det indser jeg nu. Jeg var født til forsiden af et magasin! Men det var du jo på den anden side også. Vent – det hele vender tilbage nu: Let me see you make decisions without your television. Nej! Det er slet ikke sådan det var. Udenfor er der mere af det samme, bare anderledes Det er længe siden jeg har sovet. Jeg lytter til en lyd der kommer fra et sted, jeg ikke helt kan placere, men det lyder nogenlunde sådan her: Zhhzz. Det er der vi skal hen! Bare rolig. Det bliver fint. Det er bare det at du skal først. Frankie og Alice.

BEARABLE COMPROMISE er en forestilling om et eksperiment der gik galt. En ekstrem situation og en mærkværdig konsekvens. På randen af en mindre katastrofe, befinder to personer sig sat af på et sidespor. Gennem deres veje til at finde gamle identiteter afprøves forskellige afkroge af mulige personligheder. De har hver især en erindring om hvem de burde være, og ved hjælp af forskellige fragmenter, for de efterhånden stykket en slags identitet sammen. Den ligner måske ikke helt den oprindelige, men fører dem til nye ydre og indre landskaber.

BEARABLE COMPROMISE vipper på kanten af det episke og det patetiske. Den besynderlige galgenhumor der opstår, når alt er gået ned, og proportionerne er totalt i uorden.

Målet med forestillingen har været at undersøge et scenesprog der rækker udover genredefinitioner, og hvor “ historien” er det primære. En historie fortalt som en absurd kollage gennem bevægelse, tekst og musik. Materialet er opstået i en tæt dialog mellem de tre – koreograf og performere, og er en fortsættelse af et samarbejde der begyndte i Amsterdam 1997.

MEDVIRKENDE

Performere: Pernille Koch og Donovan Flynn.

Varighed: 31 min

Performance2000

Et danse docu drama af Erik Pold

Koreografen Erik Pold har med sin forestilling PERFORMANCE2000 opfundet en splinterny genre: Danse Docu Dramaet. I en blanding af dans, performance og dokumentariske videoklip, tilsat en solid omgang satire, giver forestillingen et underholdende tidsbillede fra starten af det nye årtusinde.PERFORMANCE2000 ønsker at sætte fokus på vor tids opfattelse af ordet ”Performance”: hvad forstår vi ved en optræden, en ”live event” og i den forbindelse en undersøgelse af vor tids opfattelse af virkelighed kontra fiktion. Det gøres ved at bruge et format som er meget populært i medierne for tiden nemlig ”Docu Dramaet” (TV programmer som Robinson og Big Brother).

I et forsøg på at overføre dette format til dansen søger koreografen Erik Pold også at pille ved den gængse forestilling om hvad man kan og må indenfor den nye/moderne dans og stille spørgsmål ved distancen mellem publikum og den optrædende.

”Docu Dramaet” har som format ændret ved vores opfattelse af hvad der er dokumentar (virkelighed) og hvad der er drama (fiktion). Samtidigt har det gjort det populært at se på ”almindelige mennesker” blive kendte og få deres”15 minutes of fame”. Det har samtidigt flyttet grænsen mellem hvad der er privat og offentligt.

Om forestillingen skrev Monna Dithmer (anmelder ved Politiken):
Erik Pold har gjort et kup ved at alliere sig med et videokamera (Helle Lyshøj) samt ikke mindst en trio af garvede performere, som til overmål er i stand til at spille rollen som sig selv, om det så er i hjemmevideoen fra indledende øvelser i sommerhuset, close-up på privatpersonen bag danseren, eller live på scenen blandt eksploderende balloner, selvreflekterende spejle, sort snak og melodramatiske fraklip fra ‘The Blair Witch Project’ …
… Det er et underfundigt spil med virkeligheden, PERFORMANCE2000 har kørende på sin egen løst sammenhængende, spøjst slentrende måde. Performancekunstens virkelighedsprojekt sat i relief, og på spidsen, som skamløs underholdning.

MEDVIRKENDE

Forestillingen var en trio med de tre suveræne dansere: Anders Christiansen, Trine Thiirmann Thomsen og Jeffrey Gunshol (USA), samt den hårdtarbejdende kamera-kvinde: Helle Lyshøj.

DATOER

PERFORMANCE2000

5. oktober 2001 - 6. oktober 2001
P2000

‘Cicle endansa tador 2001’ i L’Espai i Barcelona

PERFORMANCE2000

8. november 2000 - 12. november 2000
P2000

Teatret Sthyr og Kjær – som del af arrangementet 30 MINUTES

Støttet af

Teaterrådet og Kulturministeriets Udviklingsfond