MASTERCOPY

Et underholdende opgør med idéen om den store originale kunst

“I can´t think of anything to say, so just give me the words, and I will repeat them”
Andy Warhol

Du har set og hørt det hele før. Men aldrig helt på denne måde:
Forestil dig at Woody Allen og Humphrey Bogart dukker op i Brokeback Mountain, at koreografien i Svanesøen bliver overtaget af trinnene fra Michael Jacksons Thriller – og at kopiens mester Andy Warhol optræder i helt nye scener.

MASTERCOPY er et eksperiment, som går ud på at skabe en helt igennem uoriginal forestilling.  Den genbruger alt; godt og dårligt, finkultur og pop.

Koreograf og instruktør Erik Pold har samlet et alsidigt hold af kunstnere: Tre performere, en arkitekt, en forfatter, en videokunstner, en komponist og en designer bidrager hver især med kopieret og samplet materiale. Som hovedregel  har de ikke måtte finde på noget selv. Udfordingen har været at finde måder og metoder at kopiere på, og greb til at nedbryde alt originalt og autentisk materiale.

MASTERCOPY anerkender, at alt er sagt og gjort før. Derfor undersøger forestillingen i stedet, hvad der sker, når man igangsætter kopi-virksomhed på alle niveauer i et scenekunstnerisk værk. Forestillingen sampler fra forskellige områder af vores moderne kultur; rekonstruerer, dekonstruerer, benytter sig af samtidige greb som re-enactments og remakes. Dans, performance, video, elektronisk musik og installation blandes som ligestillede elementer og der stjæles bl.a. fra tekster af Nicolas Bourriaud, 80’er musikvideoer, filmklassikere og en tur i Tivolis rutsjebane.

“Erik Pold og hans team er bestemt en flok ægte, originale originaler”

“Herlig er Daniel Norback i dobbeltrollen som Ingrid Bergman og Humphrey Bogart i ”Casablanca”, og Merete Byrial er skøn som både bebrillet Woody Allen og ung blond Mariel Hemingway i ”Manhattan”

“En forestilling, der både intelligent og humoristisk sætter fokus på begreberne original og uoriginal”

Vibeke Wern, Berlingske Tidende * * * *
– læs hele anmeldelsen her

MEDVIRKENDE

Iscenesættelse: Erik Pold
Performere: Merete Byrial, Daniel Norback, Jeremy Wade (US)
Komponist: Pelle Skovmand
Videokunstner: Helle Lyshøj
Scenograf og arkitekt: Rebecca Arthy
Forfatter: Majse Aymo-Boot
Designer: Rasmus Nordqvist
Dramaturg: Henrik Vestergaard Friis

DATOER

mastercopy

2. december 2008 - 4. december 2008
mastercopy

Entréscenen i Århus

mastercopy

26. august 2008 - 10. september 2008
mastercopy

Plex Musikteater

Støttet af

Kunstrådets Scenekunstudvalg, Statens Kunstfond, Københavns Scenekunstudvalg, Wilhelm Hansen Fonden, Nordea Danmark-fonden, BG Fonden og Statens Værksteder for Kunst og Håndværk