Adelaide Bentzon

Jeg arbejder som koreograf og iscenesætter i feltet mellem dans og performance.

Gennem de seneste fem år har jeg primært arbejdet med scenekunst for børn og unge, med vægt på projekter hvor de unge er inddraget i begyndelsen af processen og i selve forestillingen. Det er bl.a. blevet til flere forestillingsforedrag der kombinerer det sceniske udtryk med læringselementer.

Mine seneste projekter er Marsmand – filosofi og astronomi for de 5-10-årige.(Åben Dans i Roskilde, Teater Får302 og Amager børneteaterfestival) og Vi taler ikke om penge – et performance foredrag om finanser og værdi for unge som har spillet for skoler og gymnasier på teater GROB i København.

Gennem disse projekter har jeg haft samarbejder med flere skoler, både i huskunstnerforløb, kortere workshops, og visninger på skoler bl.a. gennem Åben Skole ordningen.  Jeg har også udviklet undervisningsmateriale både for egne projekter og for andre kompagnier

Jeg er meget interesseret i æstetiske læringsprocesser, og arbejder med projekter der udvider måder at arbejde på tværs af kunst og undervisning. I mit perspektiv er der en fuldstændig naturlig forbindelse mellem det grundlæggende dannelsesarbejde en skolelærer varetager og det dannelses potentiale som kunsten kan tilbyde børn og unge.

Jeg samarbejder løbende med andre kunstnere og kompagnier, f.eks. er jeg fast som koreograf for musikteater kompagniet Livingstones Kabinetsamog arbejder jævnligt med Daniel Norback/NORPOL som iscenesætter, eller i andre funktioner. For tiden indgår jeg i et samarbejde med kunstner og teolog Sylvester Roepstorff på projektet ”Verdens største forbrydelse”.

Se mere:
Livingstoneskabinet
NORPOL
Roepstorff

Jeg har siddet i bestyrelsen for Uafhængige scenekunstnere, Dansescenen, Aaben Dans Roskilde, samt i Statens Kunsfonds repræsentantskab.

Gennem årene har jeg også haft afstikkere i form af tidsbegrænsede ansættelses forløb bl.a. som formidlingsmedarbejder på forlaget People´s press, og som projektkoordinator hos Økonomistyrelsen. Jeg har læst engelsk litteratur på KUA i et år, og har lige påbegyndt en Master i medier og kultur for børn og unge på Syddansk Universitetet