Liminal menu
Jagten på et plot


 Performancegruppen Liminal.dk udforsker det moderne menneske i elegant-morbid havevandring på Carlsberg  
(Anne Middelboe, Information 21/6, 2011)


Performanceteatret LiminalDK præsenterede en unik oplevelse:
En forestilling der bevægede sig ud i byen og tog publikum med på en anderledes byvandring.
JAGTEN PÅ ET PLOT var tilpasset hvert enkelt spillested og skabte mulighed for, at opleve byen på en helt ny måde.

JAGTEN PÅ ET PLOT samlede publikum på en start location. Herefter deltes de op i tre grupper, og hver gruppe fulgte hver deres guide på tre forskellige vandringer. Undervejs præsenteredes publikum for guidens historie, og der udspillede sig en række forskellige scener og små forløb. På turen kom andre karakterer til, og et filmhold blandede sig i begivenhederne og skabte en film, som publikum havde mulighed for at medvirke i, og som vistes til allersidst.
I hver gruppe foldede en samlet fortælling sig langsomt ud, men som en gåde var den ikke entydig og man blev efterladt med følelsen af, at ikke alt blev afsløret. Hvad oplevede de andre grupper? Hvordan forstod de sammenhængen?

JAGTEN PÅ ET PLOT stiller skarpt på plottet som fænomen både i scenekunsten og i den globale verden vi som moderne mennesker, hver især må skabe sammenhæng i. Hvor forskelligt forstår og fortolker vi de samme begivenheder?

De enkelte fortællinger i forestillingen var inspireret af den japanske forfatter Haruki Murakamis fortættede og mytiske univers. Hans hovedperson leder ofte efter sammenhæng i tilværelsen, og må drage ud på en dannelsesrejse, hvor erkendelser og mystiske hændelser snor sig omkring hinanden.Forestillingen havde premiere i Dansehallerne og spillede rundt i det gamle Carlsberg område fra den 7. – 19. Juni 2011, og samme år i august spillede den i Helsingør hos Helsingør Teater.
I efteråret 2012 var den på en Danmarks turné til:
Rønne/Bornholm d. 1. september kl. 11.00 og 15.00, arrangeret af Bornholms Teaterforening, til Odense på Teater Momentum d. 6., 7. og 8. September og sluttede af på Horsens Børneteaterfestival d. 13. og 14. september i og omkring Horsens tidligere statsfængsel.

Medvirkende:
Idé og iscenesættelse: Erik Pold og Adelaide Bentzon
Medvirkende: Sigrid Kandal Husjord, Nina Kareis, Merete Byrial, Daniel Norback,
Johannes Lilleøre og Erik Pold.
Aktører: Alberte Tøttenborg og Christian Engell.
Videodesign: Helle Lyshøj
Scenografi: Rebecca Arthy
Musik: Pelle Skovmand
Dramaturg: Karsten Johansen


Anmelderne skrev:
“et internationalt performanceniveau af morbiditet et sansemættet sted i slipstrømmen fra Hotel Pro Forma” (Information)
“En meget spændende, anderledes, underholdende, betagende og meget intim oplevelse som jeg bestemt vil anbefale.” (Oestrogen.dk)
“et både interessant og skægt projekt – et inspirerende forsøg på at udfordre kukkasseteatret.” (Politiken)


Støttet af: Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, BIKUBENFONDEN, Oda & Hans Svenningens Fonden, KODA-DRAMATIK og Statens Kunstfond.