MASTERCOPY – de medvirkende

Jeremy Wade (1976), performer, danser, koreograf
Jeremy Wade er amerikaner og bosat i Berlin. Han har tidligere arbejdet 10 år i New York.
Wades passion for bevægelse startede med atletik og svømning og blev senere en interesse for dans. Under ekstreme fester i forladte fabrikker begyndte Wade at opfatte sig selv som kunstner, der udtrykte sig gennem dansen og han begyndte at studere dans. I New York arbejde han som ”Go Go” danser og ClubKid
og søgte så ind på School for New Dance Development (SNDO) i Amsterdam hvorfra han blev færdig i 2000.
Siden har han koreograferet og danset I forestillinger over det meste af Verden, har været i div. residenies og modtaget adskillige legater. Jeremy har tidligere samarbejdet med Erik Pold på hans afgangsforestilling ”Frequency”, som blev opført på teatret Melkweg i Amsterdam, og senere på Kaleidoskop i København.
Wade er som koreograf og danser en af de nye stjerner på den europæiske scene, har været præsenteret på blandt andet ”Tanz im August”. Han har vundet priser og fået bestillinger fra så kompagnier som fx. Lyon Opera Ballet. Forestillingen “…and pulled out their hair” var Wades første gruppekoreografi og den fik premiere på Hebbel Theater (HAU) i Berlin i februar 2007, HAU producerer ligeledes Wades næste større produktion.

Merete Byrial (1962), performer
Udover at være performer er Merete Byrial også koreograf og instruktør. Det har hun været siden 1996 – hovedsageligt i performancegruppen Bidt, men har i de senere år også arbejdet med bl.a. Kamilla W. Brekling, Seimi Nørregaard, Bo Madvig og senest Udflugt.
Improvisation er en grundlæggende og essentiel del af Meretes arbejde og som scenekunstner tager hun aktivt del i udformningen af en forestilling som idéudvikler, tekstforfatter og koreograf.
Aktuelt: ”Glashus” (Rundt på Gulvet) – en performanceforestilling for børn. Premiere april 2008.
”Robinson Junior” (Bidt) og ”Leg” (Carte Blanche) – begge er interaktive forestillinger for børn og unge.
Merete har tidligere arbejdet med Erik Pold i ”Onsdag” – et underholdningseksperiment, 2004 og ”Fyraften”, 2007.
Medlem af Dansk Skuespillerforbund siden 2003 og Uafhængige Scenekunstnere siden 2006

Daniel Norback (1969), performer
I over ti år har Daniel Norback arbejdet professionelt som performer, tekstforfatter og instruktør. I denne periode har han deltaget i ca. 20 forestillinger og en mængde af kortere specifikke forløb.
Improvisation har været et kendetegn igennem hans karriere. Han har optrådt i mange improviserede forestillinger og han underviser i emnet.
I årene 2005-07 har han haft særligt fokus på publikumsinteraktive forestillinger –både for børn, teenager og voksne.
Han er en del af grupperne Bidt og NORPOL.
Sidstnævnte gruppe modtog i 2007 støtte fra Scenekunstudvalget til forestillingen ”Blackout”, en dokumentaristisk dukke forestilling. Forventet premiere i 2009.
Modtog i 2006 et 1-årigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Er medlem af Uafhængige Scenekunstnere, De Frie Koreografer (del af bestyrelsen 2004-06) og Dansk Skuespillerforbund.
Daniel har ved flere lejligheder arbejdet sammen med Erik Pold, senest på forestillingerne ”The End” fra 2006 og ”Hang the DJ” fra 2007.

Majse Aymo-Boot (1974), forfatter
Majse Aymo-Boot er uddannet fra Forfatterskolen og har desuden en BA i italiensk og internationale kultur- og samfundsstudier ved Københavns Universitet.
Hun har skrevet litteratur, kunst og scenekunst, fx. ”16 millioner hovedpersoner” opført ved Junge Hunde-festivalen i Kanonhallen med performancekunstnerne Ellen Friis og Henrik Vestergaard Pedersen. Desuden har hun skrevet artikler og medvirket i radioudsendelser.
Majse Aymo-Boot er redaktør på forlaget Basilisk, der udgiver uoversat litteratur, semiotiske skrifter og danske og nordiske forfattere.
Majse Aymo-Boot ernærer sig desuden af oversættelsesarbejde, undervisning og oplæsning.

Helle Lyshøj (1968), videokunstner og performer
Helle Lyshøj er uddannet som videokunstner med en BA i Fine Arts fra Rietveld Akademiet i Amsterdam i 1999. Hun har siden arbejdet med video, udstillet videoinstallationer og korte doku-fiktioner, været med i kunstfilm-programmer over hele Europa og arbejdet med video indenfor scenekunsten.
Hun har siden 1999 arbejdet sammen med Erik Pold først i Amsterdam siden i København, af de seneste forestillinger kan nævnes ’The End’ (2006) og club-performancen ’Hang the DJ’ (2007). Som videokunstner har Helle Lyshøj også optrådt på scenen i ’Børsen Roadshow’ (2004) og ’New Value’ (2006), der turnerede rundt hele landet. Endvidere har hun lavet flere musikvideoer bl.a. ’Ikke rigtig i mit hoved’ for det danske rockband Sterling i samarbejde med Erik Pold og Rebecca Arthy.
I 2007 modtog Helle Lyshøj et 1-årigt arbejdeslegat fra Statens Kunstfond.
Helle Lyshøj bor og arbejder i København og Amsterdam.

Pelle Skovmand (1969), komponist og performer
Pelle Skovmand er musiker og komponist, uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium. Han laver musik og lyd til film, teater, dans, performance og kunstinstallationer. Han er desuden medstifter af Recoil Performance Group og musiker i soundart gruppen The Ghettoblaster Ensemble.
Ved siden af alt dette underviser han i computermusik på Den Rytmiske Aftenskole.
Sidst Pelle Skovmand arbejdede sammen med Erik Pold var i succesforestillingen The End produceret af LiminalDK på Den Anden Opera i 2006.

Rebecca Arthy (1973), scenograf
Rebecca Arthy tog I 2000 afgangseksamen fra Kunstakademiets Arkitektskole I København. Før det har hun studeret på The Bartlett School of Architecture ved University of College London.
Hun har deltaget i utallige kunstprojekter som arkitekt, scenograf, grafiker, og dukke skaber og fører – sammen med Erik Pold og LiminalDK i forestillingerne The End fra 2006 på Den Anden Opera og Hang the DJ fra 2007 I Turbinehallerne.
Rebecca har modtaget en række arbejds- og rejselegater fra Statens Kunstfond, og har tidligere deltaget i Forårsudstillingen på Charlottenborg (2005) og Arkitekturbiennalen i Venedig (2004).

Rasmus Nordqvist (1975), kostumedesigner
Rasmus Nordqvist er uddannnet fra Danmarks Designskole i 1999. Han har bred erfaring som modedesigner og har arbejdet både strategisk og kreativt i små og større foretagender over hele Europa.
Han har senest arbejdet som Brand Manager for Bitte Kai Rand & co. Rasmus Nordqvist har tidligere desuden været kreativ direktør for Copenhagen mode og designfestival.

Henrik Vestergaard Pedersen (1971), dramaturg
Cand. Mag. i Teatervidenskab fra Københavns Universitet og Freie Universität Berlin.
I Danmark har han blandt andet arbejdet med Erik Pold, Gritt Uldall-Jessen og Balteatret og i Norge med Verk Production.
I 1999 flyttede han til Berlin, hvor han har boet og arbejdet siden. Hovedsagligt med folk fra ”Angewandte Theaterwissenschaft” i Giessen. Blandt andre; Otmar Wagner, Florian Feigl,
Dariusz Kostyra, Nino Sandow, Jörn J. Burmester og grupperne Elizalde Area Code og Keifer.
I 2001 grundlagde han sit eget label Zarathustras Onkel for at bedrive “art and reality research”. www.zonkel.com. HVP har desuden udgivet en antologi, flere artikler, arbejdet som kurator og arbejder pt. mest med lyd, dramaturgi og performance.